03 juni 2024

Aflossing van de wacht


Wat doen Ronny Deila, Mark Van Bommel, Felice Mazzu en Hein van Haezebrouck, allemaal topcoaches in de hoogste Belgische voetbalcompetitie, in een blogpost van SamanaWIL. Zij hebben besloten om dit jaar te stoppen met het coachen van de ploeg die ze dit seizoen grotendeels geleid hebben, “na grondig overleg met het bestuur”, heet het dan.

Wat heeft dat in godsnaam met SamanaWIL te maken? Uiteraard niets, het is gewoon een intro om iets aan te kondigen. 

 

SamanaWIL is bezig aan zijn derde jaargang. In december 2024 zullen we dertig wandelingen georganiseerd hebben voor mensen met een chronische ziekte of zorgnood, hun mantelzorgers en alle sympathisanten en vrijwilligers van Samana VZW. We hebben de mooiste plekjes van Limburg ontdekt of herontdekt en vooral veel toffe mensen ontmoet. Valère, Adriën en ikzelf hebben de wandelingen uitgezocht en begeleid. 


Om de “conceptuele continuïteit” te bewaren, - in verstaanbaar Nederlands gezegd, om alles een beetje binnen éénzelfde stijl te houden - heb ik geprobeerd om het promotiegedeelte van het werk bij mij te houden. De flyers, de Facebookgroep, een eigen e-mailadres, de SamanaWIL-blog, de getrouwheidskaart, de petjes,… waren middelen of op zijn minst ideeën om contact te houden met ons doelpubliek. 

 

Nu is de tijd gekomen voor aflossing van de wacht. Adriën had al aangegeven na dit jaar ermee te stoppen. Valère en ik willen gerust nog verder doen met het begeleiden van wandelaars, maar om de kar te trekken en voor de pubic-relations te zorgen is het tijd om iemand anders aan het roer te laten, iemand met frisse ideeën, daadkracht en doorzettingsvermogen. 


Hij of zij zal moeten nadenken over een aantal dingen zoals een naamverandering, de manier van communiceren, de programmatie, het budget, …  Moeten er nieuwe wandelingen gezocht worden of herhalen we wat we hebben? Moet er nog een folder gemaakt worden en wat mag dat dan kosten? Moeten we sponsors aanspreken? Moeten we deelnamegeld vragen of het gratis houden? Is er een betere manier dan Facebook om contacten te leggen of info te verschaffen? Is de woensdag nog steeds de geschikte dag voor deze wandelingen? Enzovoort. Tot eind dit jaar blijf ik dit nog doen.

 

Wie die taak op zich neemt, zal er naar mijn mening best niet later aan beginnen dan in september of oktober. Uiteraard ben ik zelf nog heel erg bereid om tips en ervaringen te delen, maar eigenlijk is het juist de bedoeling dat nieuwe ideeën een kans krijgen. 


Wie zich geroepen voelt, mag zich melden of mag ons aanspreken tijdens één van de wandelingen. We rekenen een beetje op iedereen die dit leest, om de boodschap te verspreiden. 

 

Sportieve groeten,

 

Michel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoe was 't in Koersel?

Je moet soms een beetje geluk hebben. Alleen maar je best doen is niet altijd genoeg. Vraag dat maar aan Romelu Lukaku .   Wel, vorige woens...