25 mei 2024

Final Call juni 2024


SamanaWIL is een lokaal Limburgs zijprojectje van Samana vzw met dezelfde doelstellingen en hetzelfde doelpubliek. We hebben de reisbrochure van Samana vzw opengeslagen en zijn dolenthousiast geworden van het aanbod. Per maand stellen we enkele nakende bestemmingen in de kijker met in de eerste plaats de groepsreizen met vertrek in Limburg of luchthaven Zaventem.  Maar er is véél meer. Als je het volledige aanbod wil kennen, klik dan op deze link: https://mijn.samana.be/#/travels  En als je alsnog wil meegaan, dan is dit de ‘final call’. 

 

Zoals al aangekondigd verschijnt deze Final Call een dagje eerder, want vanaf morgen ben ik al voor de vierde keer met Samana vzw een weekje in Neuerburg (Eifel-Duitsland).

 


Als je nog niet ingeschreven bent voor een zomervakantie met Samana dan is hier een Final Call, voor de maand juli althans.

Voor de mensen met een verstandelijke beperking is er een midweek in Terhills Dilsen-Stokkem van 1 tot 5 juli. Ze logeren in bungalows en gaan op uitstap naar de Gaia Zoo en bootjevaren op de Maas. 

 

Uiteraard is de Belgische kust steevast op het programma voor de Limburgse vakantiegangers met van 5 tot 12 juli Middelpunt Middelkerke en van 12 tot 19 juli Ter Duinen in Nieuwpoort. Hier hoeft geen verdere uitleg bij. 



Waar velen naar uitkijken is de Lourdesreis! Van 14 tot 19 juli kan je er met de trein en de bus naartoe. Opgepast! Er zijn slechts 300 plaatsen. Later in oktober is er ook nog een vliegreis gepland.


 

Een citytrip om U tegen te zeggen is de midweek naar Berlijn van 15 tot 19 juli: Minstens éénmaal in je leven moet je de Brandenburger Tor, de Reichstag, de overblijfselen van de Berlijnse MuurCharlottenburg en nog zoveel meer gezien hebben. Dit is je kans.



Het wordt een moeilijke keuze want tegelijkertijd vinden de Gentse Feesten plaats. Een beperkt groepje kan er met een minibus naartoe van 18 tot 20 juli. 



Van 21 tot 28 juli kan je nog eens naar het Eifelgebied om volledig te ontstressen: Hotel Euvea Neuerburg komt met recht en rede meer en meer voor in het aanbod.



En dan is er nog de onevenaarbare fietsvakantie van Samana, die dit jaar doorgaat in Domein Polderwind in Zuienkerke. Dat kan van 26 juli tot 2 augustus.



Als dit veel te plat is voor jou, dan kan je naar Oostenrijk. Van 27 juli tot 3 augustus logeer je in Hotel Bräuwirt in Kirchberg Tirol. Alleen al voor de Käsespätzle mit Knusperzwiebeln zou je ernaar toe willen.

 


Hopelijk ben je al ingeschreven voor dit: De Camino de Santiago de Compostela. Die gaat dit jaar door van 24 september tot 4 oktober. Vandaag wil ik het hebben over de wandeldagen drie tot zes.

Portomarin

Na een tweede overnachting in Hotel Ferramenteiro in Portomarin gaan we op pad door het Galicische heuvellandschap richting Palas de Rei. Wie vroeg vertrekt zal waarschijnlijk nog in de mist lopen. Die trekt wel op als de zon wat kracht krijgt. Maar je moet er natuurlijk altijd op voorzien zijn dat het kan regenen. Dit is Galicië! De dagtocht eindigt in Palas de Rei of net ervoor. Het is altijd mogelijk dat Samana andere hotels moet zoeken. Hotel Alda is er dit jaar nog steeds bij. Het is eigenlijk een reeks vakantiebungalows op een paar kilometer voor het stadje. Daarom zullen sommigen ernaar refereren als Las Cabañas.


Palas de Rei

Dag vier gaat van Palas de Rei naar Melide met het prima hotel Carlos langs de hoofdweg. We blijven er daarom ook twee nachten. Dag vijf verloopt bergop en bergaf tot Boënte


Samana-pelgrims in Leboreiro

Horreo

Je passeert meerdere kleine dorpjes met zeer typische dorpskruisen en de zogenaamde horreo’s. Dat zijn geen Amerikaanse koekjes (oreo’s), maar wel verhoogde schuren voor graan of maïs. Het busje brengt je terug naar Melide voor de overnachting en de dag nadien weer naar de stopplaats van de vorige dag. 


Melide

Het wordt iedere dag drukker op de Camino en we eindigen wandeldag zes in Arzua waar je ook andere dan toeristische spullen kan kopen. We zijn nu voorbij kilometerpaal vijftig. Je voelt Santiago dichterbij komen. 


halfweg voor Samana-pelgrims: nog 50 kilometer 

Arzúa

Op 23 juni lees je in de volgende Final Call de laatste etappes van de Camino en de aankomst in Santiago de Compostela. 

 

Denk vooral niet: ”Dat is niks voor mij!”.  Je kan veel meer dan je zou denken.

Twaalf kilometers per dag met alleen een dagrugzakje zijn zeker haalbaar. Een kilometertje wandelen, even pauzeren op een rustbankje, weer twee kilometer, tijd voor een koffietje in een taberna, nog een paar kilometer, boterhammetjes opeten, weer een kilometer, terrasje doen, nog eens twee kilometer, fotostop en babbeltje met pelgrims van over de hele wereld, laatste kilometers tot aan het hotel, de dag is voorbijgevlogen met alleen maar genieten.  

We kijken al uit naar de volgende dag. Yes,we can!! Wir schaffen das! 

 


Zorg dat je erbij bent in Zaventem op 24 september. Of als je iemand kent die dit geweldig zou vinden, spreek hem of haar erover aan en geef hem of haar ons e-mailadres. Want het is een niet te evenaren ervaring voor de rest van je leven!

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoe was 't in Koersel?

Je moet soms een beetje geluk hebben. Alleen maar je best doen is niet altijd genoeg. Vraag dat maar aan Romelu Lukaku .   Wel, vorige woens...