04 maart 2024

SamanaWIL, hoe het was en hoe het wordt in 2024.


Gisteren had ik het al over het aanbod voor 2024 van SamanaWIL: Tien wandelingen, aangepast voor wie in groep eerder korte afstanden wil afleggen en tegelijkertijd de mooiste of interessantste plekken van de provincie wil leren kennen. De doelstellingen zijn niet veranderd: wandelen en mensen ontmoeten zijn allebei even belangrijk voor onze gezondheid.

Als je er het voorbije jaar al bij was en geregeld de sociale media gevolgd hebt, dan weet je bijna alles wat hier gaat volgen. Dit is dus voornamelijk voor nieuwe geïnteresseerden

 


In 2023 hebben we moeiteloos een gemiddelde van 15 deelnemers gehaald en dat was ons oorspronkelijk streefdoel. Met voorzichtige ambitie durven we vandaag zeggen dat we dat in 2024 minstens willen evenaren. 

 

De wandelingen zullen tussen de drie en zes kilometer lang zijn en voornamelijk over harde ondergrond verlopen. We proberen immers rekening te houden met rolstoelen en mensen die iets moeilijker te been zijn. Toch zal je al snel merken dat we hier dit jaar iets vaker van afwijken. 


 

De Facebookpagina en de blog zijn ook blijvers. Het is voor ons de enige manier om gratis te communiceren.  Op de woensdag voorafgaand aan iedere wandeling krijg je de locatie in een kaart van Limburg en iedere vrijdag vanaf nu tot het einde van het jaar kan je een motivationele spreuk van een persoon met ervaring lezen wat we ‘een wijsheid voor de mensheid’ noemen. Motivatie kan je immers gebruiken voor alles wat je in je leven doet. 



De dag voor de wandeling verklapt het weerbericht ons hoe lang de zon zal schijnen, kwestie van te weten welke kleren we moeten klaarleggen.


 

In de SamanaWIL-blog zal je de zondag vóor de wandeling een woordje uitleg krijgen over wat we van plan zijn en de zondag na de wandeling lees je hoe het geweest is op die wandeling.

Tussendoor maken we ook al op zondag plaats voor onze maandelijkse rubriek ‘Final Call’ met een strookje reclame. We stellen enkele komende reizen van Samana vzw in de kijker, vooral deze die vanuit Hasselt vertrekken. 



Misschien heb je ook al gehoord van de SamanaWIL-getrouwheidskaart. Onze nationale zielenknijper Dirk De Wachter noemt zoiets een “leukigheid” en wij gaan hem niet tegenspreken. Geen idee waar het voor dient, maar eens je er een hebt, wil je ermee aan de slag. Bij iedere wandeling krijg je van ons een stempel op je getrouwheidskaart. Leuk toch?


   


En tenslotte is er de enige echte onvervalste “SamanaWIL-pet”.  Omdat onze sponsor Samana vorig jaar nog wat losse centjes beloofd had, konden we gratis een pet in de aanbieding plaatsen voor wie minstens drie wandelingen had meegedaan. We hebben er nog wel enkele over en die mogen dit jaar de deur uit, zo lang de voorraad strekt. 

 


Liefst hebben we dat je ons tijdens de wandelingen aanspreekt met vragen of opmerkingen, maar als je tussendoor met iets zit of je wil je op voorhand aanmelden voor een bepaalde wandeling, dan kan dat best via ons e-mailadres, dat nu al een paar jaar hetzelfde is: samanawil2022@gmail.com


                                  

Belangrijk! De Facebookgroep is al enige tijd een gesloten groep omdat er prentjes verschenen die niet van ons kwamen en die naar onze mening iets té openbaar waren. 

Als je nog niet tot de groep behoort en ook toegang wil krijgen tot de Facebookgroep, vraag je dat aan via de Facebookgroep maar tegelijkertijd door een verzoekmailtje te sturen via het bovengenoemde e-mailadres, zodat we weten wie we toelaten. 

 

Wat hebben we nog méér nodig om van ons project een succes te maken. Da’s duidelijk, denk ik dan: We hebben U nodig! 

 



Toch nog één klein detail misschien? De wandelingen zijn nog steeds GRATIS.

Vertel het verder aan iedereen die het aanbelangt en begin alvast te plannen. 

 

Morgen krijg je hier de eerste “Final Call” van het jaar! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoe was 't in Koersel?

Je moet soms een beetje geluk hebben. Alleen maar je best doen is niet altijd genoeg. Vraag dat maar aan Romelu Lukaku .   Wel, vorige woens...