01 oktober 2023

Welkom in Gerhagen Tessenderlo, 11 oktober 2023 , 14u00


In oktober is West-Limburg weer aan de beurt voor de wandeling van SamanaWIL en dit keer is het wel degelijk het meest westelijke dat we kunnen gaan in de provincie. Ik weet niet of jullie het ook zo zien als je de kaart bekijkt, maar volgens mij heeft Limburg een “neus” en die heet Tessenderlo. En het tipje van die neus is het natuurreservaat Gerhagen. Daar zijn we paraat op 11 oktober om 14u00. Dit is voornamelijk bosgebied en midden erin staat een bosmuseum en een speeltuin. Wij zijn er echter om te wandelen en daarom is de parking van Brasserie Bosrand een goeie vertrekplaats. Het adres is Zavelberg 12A in Tessenderlo.

Brasserie De Bosrand


Bereikbaarheid
de eenvoudigste weg is via de E313 afslag Geel-Oost (afslag 24). We gaan er links en komen zo op de N174. Deze volgen we en in Gerhagen rijden we aan het Gulf-tankstation rechts de Jagersweg in (handwijzer “Visvijver”) en op het einde gaan we rechts (De Bosrand is aangegeven).


We duimen voor goed weer: het is een natuurwandeling en ditmaal gaan we niet voor de max. 6 km, maar beperken de afstand tot ongeveer 4.9 km: het moet niet altijd topsport zijn….

We moeten het doen zonder Michel en Adriën, want die wandelen dan met Samana naar Santiago de Compostella (verschil moet er zijn…)


Vanaf de parking gaan we naar rechts en een 100-tal meter verder laten we het rolstoelpad letterlijk links liggen en we nemen de bocht naar rechts.

Op het einde komen we dan bij de hoofdtoegang van natuurgebied Gerhagen

Daar zijn natuurlijk eet- en drankgelegenheden, maar ook een uitkijktoren, speeltuin en een natuurmuseum.   


Voorbij deze toegang nemen we de scherpe bocht naar links en wandelen voorbij de parking.

We zijn nu op de hoofdlaan van natuurgebied Gerhagen en kunnen genieten van de bosrijke omgeving.


Na een eindje stappen komen we voorbij de visvijver en het loont de moeite om er even te verpozen: de uitbater vindt het helemaal niet erg dat we op zijn terras even verpozen (en/of iets drinken).   



Na de visvijver slaan we links de
Jagersweg in en we komen in een gans andere omgeving: we wandelen door een uitgebreid weide- en akkerlandschap.



We nemen de bocht en na een paar honderd meter slaan we rechts af.

We blijven in de weiden en volgen de gedeeltelijk, niet verharde, rolstoelvriendelijke weg.

Na ongeveer 4.9 km beëindigen we onze wandeling bij “Brasserie De Bosrand” .

Daar hebben we de tijd om gezellig bij te praten.



Alle verdere posts op Facebook tot en met 13 oktober (behalve het weerbericht) zullen vooraf geprogrammeerd zijn.

Nog een extra reden nodig om aanwezig te zijn?  In Gerhagen krijg je als één van de eersten een exemplaar van de flyer 2024 met het volledige aanbod van wandelingen van maart tot december 2024. 


Neem dus je agenda bij de hand en noteer: 11 oktober, 14u00, Gerhagen, Brasserie Bosrand

En geef ons een seintje vooraf dat je er zal zijn: samanawil2022@gmail.com

Breng zeker je getrouwheidskaart mee! Je weet nooit waar dat goed voor is. Of misschien binnenkort toch! Daar verneem je meer over als de “pelgrims” terug zijn van Santiago

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoe was 't in Koersel?

Je moet soms een beetje geluk hebben. Alleen maar je best doen is niet altijd genoeg. Vraag dat maar aan Romelu Lukaku .   Wel, vorige woens...