13 augustus 2023

Final Call oktober 2023

SamanaWIL is een lokaal Limburgs zijprojectje van Samana vzw met dezelfde doelstellingen en hetzelfde doelpubliek. We hebben de reisbrochure van Samana vzw opengeslagen en zijn dolenthousiast geworden van het aanbod. Iedere regio en Nationaal organiseren om de beurt een aantal vakanties. Per maand stellen we enkele nakende bestemmingen in de kijker met in de eerste plaats de groepsreizen georganiseerd door Samana afdeling Limburg.  Maar er is véél meer. Als je het volledige aanbod wil kennen, klik dan op deze link: https://mijn.samana.be/#/travels  En als je alsnog wil meegaan, dan is dit de ‘final call’. 

 

In oktober voelen we af en toe al een beetje de winter naderen. Er zijn vanaf nu een paar koudere of nattere dagen bij. Dan kan je twee dingen doen: binnenblijven of naar het zuiden trekken. Dat kan in oktober allebei. 

 


Misschien is hier geen publiciteit meer voor nodig. Toch doe ik het.

Als je in juli al niet met de TGV op bedevaart naar Lourdes meegereisd bent met Samana regio Limburg en Antwerpen samen, dan is er nog een tweede kans met het vliegtuig van 6 tot 10 oktober. Dit is niet zomaar een reis voor één buslading vol. Er werd gemikt op 250 deelnemers in juli en 180 in oktober en waarschijnlijk is het nu al te laat voor dit jaar.

Maar volgend jaar heb je weer een kans.



 

Wil je nog eens genieten van de laatste warme zonnestralen in Europa dan is er het Hotel Occidental Torremolinos. Hiermee zitten we helemaal aan de zuidkust van Spanje, heel dicht bij Malaga. Je kan er veel doen of helemaal niks, naar keuze: Minigolf, petanque, zwemmen, pingpong; wandelen, shoppen, een excursie naar Malaga, de geboorteplaats van Pablo Picasso. Of niks dus, zoals ik al zei! De reis gaat door van 5 tot 12 oktober. 

 


Binnenblijven kon ook, nietwaar. Dan heeft Samana Limburg het volgende voor jou in petto: het zorgverblijf Spa Nivezé. Voor actieve creatievelingen van alle niveaus zijn er een resem workshops zoals raamtekenen, kerststukjes maken, tuinornamenten upcyclen, eetbare schilderijen maken met chocolade. Dat gaat door van 8 tot 13 oktober

En een weekje later kan je ervoor kiezen om helemaal niks te doen. Samana Limburg noemt dat: “Zichzelf in de watten leggen”. In Spa Nivezé is dat mogelijk van 13 tot 20 okober. 



Tot zo ver Samana Limburg, maar er is natuurlijk ook nog Samana Vlaams-Brabant en die gaan zowaar naar Santiago de Compostela, waarvan de laatste honderd kilometer te voet!



 

Wel ja, je kan ook opteren om mee te gaan op pelgrimstocht naar Santiago de Compostela in Noord-Spanje. Samana Nationaal heeft de organisatie van deze voettocht afgestaan aan regio Vlaams-Brabant, maar het zijn Limburgse vrijwilligers die het ter plaatse mogen gaan waarmaken. 

Bovendien zijn er zelfs onder de geselecteerde ‘pelgrims’ slechts DRIE niet-Limburgers. We wandelen langs de Camino Frances vanaf Sarria

Adriën - klinkt die naam u niet bekend van SamanaWIL (?) – heeft jarenlang de Camino geleid voor Nationaal en is er nu ook weer bij als ervaringsdeskundige en mental coach. Vorig jaar kreeg hij de hulp van Jacques, die dit jaar gepromoveerd is tot hoofdverantwoordelijke. Hij heeft alvast zijn naam mee. Santiago is Sint-Jacob in het Nederlands en Saint-Jacques in het Frans. Met een dergelijke bescherming vanuit de hemel groeit ons vertrouwen op een goeie afloop.

 


En wie ook mee mag, dat ben ikzelf. Mijn engagement voor SamanaWIL hebben ze blijkbaar zelfs in Vlaams-Brabant kunnen waarderen en bovendien kan ik iets beter dan gemiddeld Spaans, hoewel dat kan tegenvallen in Galicië. Dat is namelijk het ‘verre westen’ van Spanje. In Vlaanderen hebben we taalgewijs iets gelijkaardigs voor als je begrijpt wat ik bedoel. We zien wel waar we eindigen.

 

Mocht je nog zin krijgen om mee te gaan? Bel of mail eens naar Vlaams-Brabant. Eind juli was er nog plaats voor één mannelijke en één vrouwelijke pelgrim en daarmee bedoel ik géén echtpaar en ook géén vrijwilliger. Omwille van de vliegtuigreservaties is eind augustus echt wel je laatste kans voor dit jaar. Voor ik het vergeet, we vliegen heen vanuit Zaventem op 2 oktober en zijn terug op 13 oktober

Dit is wat je hierover kan lezen op de website van Samana:  https://mijn.samana.be/#/travels/details/2456 . 

 


Ondertussen zal collega Valère voor SamanaWIL de wandeling in Gerhagen Tessenderlo begeleiden.  Als we je niet zien op de Camino, dan veronderstellen we dat je op 11 oktober erbij bent in Tessenderlo … om te oefenen voor de Camino van 2024 natuurlijk.  Valère zal ons op de hoogte houden. 


Buen Camino in Santiago of Tessenderlo!


Maar eerst is er nog het Kattenbos in Lommel op 16 augustus. Ook al voor Valère. Hij heeft een drukke periode in het verschiet.

 

Op reis: vlaamsbrabant@samana.be   of   limburg@samana.be

Op wandel: Samanawil2022@telenet.be

 

De volgende en laatste ‘Final call’ in 2023 verschijnt in deze blog op 3 september.

 

1 opmerking:

Hoe was 't in Koersel?

Je moet soms een beetje geluk hebben. Alleen maar je best doen is niet altijd genoeg. Vraag dat maar aan Romelu Lukaku .   Wel, vorige woens...