16 juli 2023

Hoe was't in Genk?

Met enige spanning keken we vorige woensdag uit naar de opkomst voor onze wandeling in het Molenvijverpark te Genk. De vooraanmelding was immers niet veelbelovend en er waren voldoende redenen om er niet te zijn: te warm, te nat, te ver, te veel bergop, op vakantie, al erbij geweest tijdens De Warmste Week, de Ronde van Frankrijk op TV, … 

En vandaag moeten we zeggen: Wat spijtig voor wie er niet bij was. We hadden schitterend weer met een goeie mix aan zon en schaduw, perfecte wandeltemperatuur, geen autoverkeer onderweg, voldoende parkeerplaats, en bovenal … een gezellige praatgroep van 14 man met op het einde nog een zeer geslaagde pop-up-zomerbar in het park. 







Het Molenvijverpark was voor sommigen een openbaring, voor anderen een bijna dagelijkse evidentie. Naar gelang wie het zei, hoorden we reacties zoals: “Ik wist niet dat Genk zo een mooi park had!”, tot Wat hebben wij toch een mooi park!”. Zelfs na meerdere wandelingen blijft dit de moeite waard. De omstandigheden lieten aan iedereen toe om de volledige 5,5 km af te leggen, hoewel de mogelijkheid bestond om de wandeling een stukje in te korten. Alice’s Garden lonkte aan de overkant, maar toch was er unanimiteit om nog rond het meer te wandelen. Nochtans hebben we gemerkt dat die afstand voor sommigen op de limiet was. We hadden voor het programma van dit jaar onze maximum wandelafstand opgedreven naar 6 kilometer, vorig jaar was dat nog 5 kilometer. Het is best dat we het nu zo houden. 

 


Het ommetje via het Ziekenhuis Oost-Limburg is ook al een revelatie. De meeste deelnemers kennen het ZOL van de parking naar de hoofdingang en sommigen zelfs van de ingang via spoed en dat is niet vaak de aangenaamste weg. Tijdens deze wandeling gaan we er helemaal omheen en bekijk je het kleurrijke gebouw van de buitenkant op een relaxte, positieve manier. 

 


Ook al een meevaller was de aangename Alice’s Garden, de pop-upbar in het midden van het park, die ik aan iedereen deze zomer wil aanraden. De ligging is perfect, goed bereikbaar met rolwagens, de aankleding feeëriek, het aanbod voor ieders meug en met voldoende zitplaats voor véél volk. 

 


En om af te sluiten is er nog een opvallend feit dat de aandacht opeist: Valère, onze wandelorganisator voor Noord-Limburg, heeft ook nu weer zijn foto in het weerbericht van de VRT binnengesmokkeld. Dit keer was het weervrouw Sabine die ermee op het scherm verscheen. 

 


Eén ding is over het hoofd gezien en dat is het interview met een deelnemer dat zou gepubliceerd worden op 26 juli. Dat komt er dus niet en daarom vat ik hier even mijn eigen mening samen: “Ik vond het een geslaagde wandeling”.  Als je er anders over denkt, laat maar horen. 

 


Onze Ronde van het Molenvijverpark inclusief zomerbar werd succesvol afgesloten om 16u30. We konden naar huis vertrekken. Iedereen zat op tijd terug achter zijn TV-scherm om Limburger Jasper Philipsen zijn vierde zege in de Tour 2023 te zien halen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoe was 't in Koersel?

Je moet soms een beetje geluk hebben. Alleen maar je best doen is niet altijd genoeg. Vraag dat maar aan Romelu Lukaku .   Wel, vorige woens...