23 juli 2023

Final Call September


SamanaWIL is een lokaal Limburgs zijprojectje van Samana vzw met dezelfde doelstellingen en hetzelfde doelpubliek. We hebben de reisbrochure van Samana vzw opengeslagen en zijn dolenthousiast geworden van het aanbod. Iedere regio en Nationaal organiseren om de beurt een aantal vakanties. Per maand stellen we enkele nakende bestemmingen in de kijker met in de eerste plaats de groepsreizen georganiseerd door Samana afdeling Limburg.  Maar er is véél meer. Als je het volledige aanbod wil kennen, klik dan op deze link: 
https://mijn.samana.be/#/travels  En als je alsnog wil meegaan, dan is dit de ‘final call’. 

 

Als de zomer je te druk is, kan je gaan nazomeren met Samana Limburg aan de Belgische kust, in de Nederlandse Veluwe of in de Duitse Eifel.

 


Beginnen we maar eens op pagina 68 van de Samana-brochure.Het Venetië van Nederland‘ is de titel en daar kan je heen van 12 tot 19 augustus in en om het hotel Dennenheul in Ermelo. Dat stukje Nederlandse Venetië is uiteraard Giethoorn, waar je niet wegkomt zonder een boottochtje op de kanaaltjes. In Luttelgeest zie je flamingo’s, leguanen, alpaca’s… en orchideeën. In het dolfinarium van Harderwijk hebben ze het ‘grootste zeezoogdierenpark’ van Europa. Ja, in Nederland doen ze de zaken niet half en ze zeggen het ook hardop. 


                                                        Nieuwpoort pier
 

De slogan van Ter Duinen is ‘Rust aan de kust’. Zo zijn we weer in Nieuwpoort aan de Belgische kust. Ik denk niet dat er één regio van Samana vzw wegblijft uit Ter Duinen. Je kan dus kiezen welk taalbad je wil volgen: Antwerps? West-Vlaams? Gents?  Met Samana Limburg kan het onder andere van 08 tot 15 september

Wat er allemaal te gebeuren valt aan zee, schreef ik al eens in de ’Last Call’ van de maand maart. Toch heeft september een extraatje: We bezoeken het orgelmuseum in Leffinge. 


                                                        Sint-Paulinuskerk Trier
 

Ten slotte moet ik het nog hebben over Euvea Neuerburg in Duitsland. Je kan er met Samana Limburg terecht van 10 tot 17 september. Dit keer is de slagzin: ‘Op adem komen in de Eifel’.

Ik had het er al over in de ’Final call’ van 25 juni. De stad Trier en de brouwerij Bitburg zijn er uiteraard weer bij, maar nu ook het wildpark Daun. Je rijdt er met de bus doorheen en ziet herten, reeën, Europese bizons, steenbokken, wilde ezels, emoe’s. Alleen bij de everzwijnen mag je niet uitstappen. Niet te missen is neus aan neus te staan met de apen in de apenkuil, - maar je moet wel, te voet en liefst met al je spullen, terug uit die kuil geraken. Of sta je toch liever oog in oog met de roofvogels die rakelings boven je hoofd doorvliegen en dan gewoon naast je plaatsnemen. Je hebt misschien best niks eetbaars in je handen. 



Daun Roofvogelshow                                                            Daun apenkuil

Bitburg Erlebniswelt
                                

‘Op adem komen in de Eifel‘ doe je dan na je bezoek aan het wildpark. Daar heb je je adem méér dan eens ingehouden. 


En dan heb ik het nog niet eens gehad over de adembenemende uitzichten tijdens de wandelingen in de omgeving van Neuerburg.  

Als je meer info wil of wil weten of er nog plaats is, zal je best bellen of mailen. 

Op reis: limburg@samana.be

 


Het wordt echter eerst nog augustus en in Limburg is ook nog iets te beleven. Dat er wolven en everzwijnen zitten in Noord-Limburg moet ik je niet meer vertellen, maar SamanaWIL houdt het iets veiliger, denk ik toch, en gaat op 16 augustus wandelen in het Kattenbos in Lommel.   

Je aanmelden kan via: samanawil2022@gmail.com of 

Via het online formulier: https://forms.gle/kALxTHoXjNNZpXMB6


 

En dan vraag ik nu nog even je aandacht voor een heel speciale reis in oktober: de Camino de Santiago de Compostella. Als SamanaWIL iets is waar je, net zoals wij, enthousiast van wordt, dan moet je zeker de Camino eens overwegen. In de Samana-brochure staat een verkeerde tekst. En op de website moet je al even zoeken om het te vinden. Daarom deze extra paragraaf:  https://mijn.samana.be/#/travels/details/2456 . 

Het zou wel eens kunnen dat volgend jaar Samana Limburg de Camino de Santiago mag organiseren. Hou het in het oog en begin alvast te oefenen. 

 

De volgende ‘Final call’ verschijnt in deze blog op 13 augustus en dan gaat het, iets uitgebreider, over de Camino de Santiago in Noord-Spanje. Niet te missen, dacht ik zo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoe was 't in Koersel?

Je moet soms een beetje geluk hebben. Alleen maar je best doen is niet altijd genoeg. Vraag dat maar aan Romelu Lukaku .   Wel, vorige woens...