09 juli 2023

Het Molenvijverpark in Genk

 In december 2022 was De Warmste Week in volle schwung en Samana Limburg deed mee door middel van ons zijproject SamanaWIL.

Iedere dag en dat een week lang werd een wandeling uit het aanbod van dat jaar over gedaan maar dan met de bedoeling van geld in te zamelen. Op 17 december was een beetje een uitzondering. Op die dag programmeerden we namelijk een wandeling uit het toekomstige aanbod van 2023: het Molenvijverpark in Genk. De vijver was bevroren, iedereen was gehuld in warme jassen en mutsen, maar er scheen toch een winterzonnetje. 



Op 12 juli zijn we er opnieuw, maar nu dus volgens het reguliere aanbod en dat betekent onder andere dat het dit keer GRATIS is.

 

We hebben zo een stil vermoeden dat we door De Warmste Week heel wat zieltjes geworven hebben voor onze wandelingen en vinden het nog altijd grappig dat betaalde wandelingen méér volk teweegbrachten dan de kosteloze. Je hoeft niet meteen te vrezen dat we daardoor op andere gedachten komen. SamanaWIL blijft gratis, behalve dan de drankjes achteraf. Dat was blijkbaar in Schulen niet helemaal duidelijk en dus herhaal ik het hiermee nog eens. 

 


Het is ook niet zo dat we per se méér volk nodig hebben, maar één ding valt op als we de voorinschrijvingen voor Genk bekijken. Die liggen al van bij de start van de inschrijvingen een beetje achter op wat we de laatste tijd gewoon zijn. Is het omdat de meesten het parkoers al eens meegedaan hebben in december? Of hebben jullie toch schrik dat we er geld voor gaan vragen? Niet dus!  Of is het omdat het volop vakantieseizoen is en jullie dus moeten babysitten, want de zonen en dochters zijn naar Spanje zonder de kleinkinderen? Misschien zijn bomma en bompa wel zelf in Spanje of Turkije? Of vinden ze het in Genk niet nodig om zich aan te melden, er is toch altijd plaats genoeg voor iedereen? Ik ben benieuwd of we ook dit keer aan twintig deelnemers geraken en dat in een vol zomerseizoen waarin iedereen het druk heeft met vakantie nemen.

 


Gratis parking is iets minder evident in Genk, omdat we gebruik moeten maken van de lange parkeerstrook langs de Europalaan (N75), die begint 200 meter voorbij het rond punt aan het winkelcentrum Shopping 1. Het voorste deel is daar meestal vol en dus is onze beste kans om op die strook 700 meter door te rijden tot aan de fietsbrug over de Europalaan. Daar lukt het bijna zeker wel en daar start de wandeling. Een parkeerschijf is verplicht maar geeft uitzonderlijk wel recht op drie uur parkeertijd.  Zo hebben we het ook gedaan tijdens De Warmste Week. Het drankje na de wandeling is dan wel iets verderaf, tenzij misschien één of andere zomerbar in het park zelf ons op andere gedachten brengt. 




Het traject gaat eerst dwars door het park om dan via het verkeersvrije pad Oostervenne naar het ZOL te wandelen. Dat is licht stijgend en schaduwrijk, echter nog zeer goed te doen met rolwagens. Het Ziekenhuis Oost-Limburg is een modern gebouw waar we helemaal rond wandelen. De Maclotlaan daalt weer over 500 meter naar het park toe en wordt enkel gebruikt voor gemotoriseerd vervoer door plaatselijke bewoners. In het park zijn de paadjes niet geasfalteerd, maar nog steeds perfect berijdbaar op dunne bandjes. Je komt er langs de Molenvijver, uiteraard, en langs het zogenaamde zonnewijzerpark. Als de zon schijnt, weet je dan op ieder moment hoe laat het is. 



De winterjas mag dit keer thuisblijven. Of het in de plaats daarvan een regenjas of een t-shirt wordt, lees je de dag voordien in het weerbericht voor Genk op de Facebookpagina van SamanaWIL.









Je kan je online aanmelden via samanaWIL2022@gmail.com

of via ons inschrijvingsformulierhttps://forms.gle/kALxTHoXjNNZpXMB6

Breng iemand mee die het ook eens wil proberen of vertel het gewoon verder. 


 




Vergeet je parkeerschijf en je getrouwheidskaart niet. Wij hebben de stempel en het stempelkussen mee. Tot woensdag 12 juli in Genk, vertrek om 14u00. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoe was 't in Koersel?

Je moet soms een beetje geluk hebben. Alleen maar je best doen is niet altijd genoeg. Vraag dat maar aan Romelu Lukaku .   Wel, vorige woens...