23 april 2023

Samana Final Call mei-juni 2023

SamanaWIL is een lokaal Limburgs zijprojectje van Samana vzw met dezelfde doelstellingen en hetzelfde doelpubliek. We hebben de reisbrochure van Samana vzw opengeslagen en zijn dolenthousiast geworden van het aanbod. Iedere regio en Nationaal organiseren om de beurt een aantal vakanties. Per maand stellen we enkele nakende bestemmingen in de kijker met in de eerste plaats de groepsreizen georganiseerd door Samana afdeling Limburg.  Maar er is véél meer. Als je het volledige aanbod wil kennen, klik dan op deze link: https://mijn.samana.be/#/travels  En als je alsnog wil meegaan, dan is dit de ‘final call’. 


In Terneuzen eindigt het kanaal Gent-Terneuzen in de Westerschelde. Dat kanaal start in de Arteveldestad. Je gelooft het of niet, maar daar hebben ze dus een zeehaven. 

 

Tegenwoordig zijn de havens van Gent, Vlissingen en Terneuzen gefuseerd en heten voortaan North Sea Port. Dat is ondertussen een niet te onderschatten economische factor voor Vlaanderen en Nederland. Tijd om daar eens te gaan rondneuzen in Terneuzen vanuit het Churchill Hotel, exclusief georganiseerd door Samana regio Limburg. 

 

Dit jaar is het zeventig jaar geleden dat de dijken braken in Nederland en de grootste natuurramp in de geschiedenis van onze Noorderburen plaatsvond. Dat is voldoende in het nieuws geweest de voorbije maanden. De Nederlanders hebben toen gezworen dat dit nooit meer mocht gebeuren en er werden grootse plannen gemaakt om de zee te “temmen”.

Dat werden de Deltawerken. Zo is de Oosterscheldekering gerealiseerd, een modern wereldwonder, mag je wel zeggen. Heel de wereld komt kijken hoe ze dat klaargespeeld hebben en als jij dat nog niet gedaan hebt, dan biedt Samana je een uitgelezen kans. 


Neeltje Jans

Of het nog gaat in juni 2023 is op dit ogenblik niet duidelijk. Anders noteer je het alvast met stip voor 2024. Ga met Samana Limburg naar Terneuzen en maak uitstapjes naar Neeltje Jans, Middelburg en Goes. 



Misschien toch liever uitwaaien aan de Belgische kust? Als je al tien keer in Ter Duinen in Nieuwpoort geweest bent, dan zal je elfde keer aanvoelen als thuiskomen. Het kan dit jaar van 2 tot 9 juni, van 30 juni tot 7 juli of van 18 tot 25 augustus en dan heb ik het enkel over de organisatie door regio Limburg. 

 

Heb ik je al doen watertanden? Dan komt hier nog méér water, in onze eigen provincie nog wel. 

Erperheide Peer

Op 17 mei zijn we volgens onze flyer in de Abeekvallei in Ellikom, maar eigenlijk vertrekken we op parking 3 van vakantiepark Erperheide en dat ligt nog net in Peer


Een maand later ben je ook op tijd terug van Terneuzen om het stroomgebied van Demer, Gete en Herk te verkennen in Schulen en Herk-de-Stad. Dat is op 14 juni


Samenvloeiing Herk en Gete

Veel water op het programma, nietwaar. Méér hoeft het echt niet te zijn. Gelukkig is er tot nu toe voor die dag geen regen voorspeld.

 

Als je meer info wil of wil weten of er nog plaats is, zal je best bellen of mailen. 

Op reis: limburg@samana.be

Inschrijven voor de wandelingen: Samanawil2022@telenet.be




En dan had ik toch graag nog even je aandacht voor een heel speciale reis in oktober: Santiago de Compostella. Als SamanaWIL iets is waar je net zoals wij enthousiast van wordt, dan moet je zeker Santiago de Compostella eens overwegen. In de Samana-brochure 2023 staat een verkeerde tekst. En op de website moet je al even zoeken om het te vinden. Daarom deze extra paragraaf:  https://mijn.samana.be/#/travels/details/2456 . 

Voorlopig is er nog plaats, maar de selectie van de vakantiegangers… euh sorry, de  pelgrims moet natuurlijk iets strenger gebeuren dan bij andere reizen. Ik herhaal het nog wel eens in de volgende “Final Calls”.


De eerstvolgende verschijnt op deze blog op 28 mei.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoe was 't in Koersel?

Je moet soms een beetje geluk hebben. Alleen maar je best doen is niet altijd genoeg. Vraag dat maar aan Romelu Lukaku .   Wel, vorige woens...