26 maart 2023

Samana Final Call april en mei 2023

SamanaWIL is een lokaal Limburgs zijprojectje van Samana vzw met dezelfde doelstellingen en hetzelfde doelpubliek. We hebben de reisbrochure van Samana vzw opengeslagen en zijn dolenthousiast geworden van het aanbod. Iedere regio en Nationaal organiseren om de beurt een aantal vakanties. Per maand stellen we enkele nakende bestemmingen in de kijker met in de eerste plaats de groepsreizen georganiseerd door Samana afdeling Limburg.  Maar er is véél meer. Als je het volledige aanbod wil kennen, klik dan op deze link: https://mijn.samana.be/#/travels  En als je alsnog wil meegaan, dan is dit de ‘final call’.


Als maart nog iets te vroeg kwam voor jou, dan kan je al eens denken aan april of meiSamana regio Limburg heeft in die periode enkele aanbiedingen die de andere provincies niet of bijna niet aanbieden. Hier zijn ze:

 

Speciaal voor mensen met een lichte verstandelijke beperking is er een zonnevakantie in Gran Canaria. Je vindt deze vakantie online via https://mijn.samana.be/#/travels/details/2317



Iedereen is in april de winter helemaal beu en droomt van lange zandstranden en een staalblauwe hemel. In die maand is de gemiddelde temperatuur er 21 °C. In Gran Canaria vind je dat aan de Playa del Inglès in het zuiden van het eiland, maar daar blijft het niet bij. 


Las Palmas is de prachtige hoofdstad van het eiland en behoort tot de 10 grootste steden van Spanje. De helft van het grondgebied van Gran Canaria is beschermd natuurgebied. In het binnenland zijn er typische bergdorpjes, bossen, vulkaankraters, aan de kust zandduinen en langgerekte stranden. 



Nog in april kan je ook naar Nederland. Volledig plat, zou je denken. Bijna waar, maar toch niet helemaal. Ietsjes ten Oosten van Utrecht gaat het een beetje omhoog en dat heet dan de Utrechtse Heuvelrug. De Nederlanders hebben er meteen een Nationaal Park van gemaakt. En op die heuvelrug ligt de gemeente Doorn te midden van een prachtige natuur.


Dierenparken, bossen, musea… of een combinatie daarvan zoals het bomenmuseum vind je allemaal in en om Doorn. En wie Nederland zegt, zegt water. Een boottochtje hoort er zeker bij.  Samana Limburg gaat naar Hotel Nieuw Hydepark van 29 april tot 6 mei. 

 


Je kan natuurlijk ook nog naar Kreta als je eens een weekje aan niks wil denken of zoals je kleinzoon het zou zeggen: om te ‘chillen’.  Dat kan van 11 tot 18 mei in Hotel Theartemis in Heraklion.

Niet te lang wachten met inschrijven! Dit is de final call voor april en mei. 

 

En ook nu weer heeft Samana Limburg met haar reizen gewacht tot na de bloesemwandeling van SamanaWIL op 12 april in Hoepertingen. Geen excuses dus! Wegblijven is geen optie. Het is het één of het ander... of allebei!



Als je meer info wil of wil weten of er nog plaats is, zal je best bellen of mailen. 

Op reis: limburg@samana.be

Op wandel: Samanawil2022@telenet.be of https://forms.gle/kALxTHoXjNNZpXMB6

  

First Call !!

Dan vraag ik nu nog even je aandacht voor een heel speciale reis in oktober: de Camino de Santiago de Compostella. Als SamanaWIL iets is waar je net zoals wij enthousiast van wordt, dan moet je zeker de Camino eens overwegen. In de Samana-brochure staat een verkeerde tekst. En op de website moet je al even zoeken om het te vinden. Gebruik daarom deze link: 

 https://mijn.samana.be/#/travels/details/2456 . 


Ik ga het nog enkele keren herhalen in de toekomst.

 


De volgende ‘Final call’ verschijnt op deze blog op 23 april.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoe was 't in Koersel?

Je moet soms een beetje geluk hebben. Alleen maar je best doen is niet altijd genoeg. Vraag dat maar aan Romelu Lukaku .   Wel, vorige woens...