13 november 2022

Hoe is 't geweest in Kotem?

Café Ponderosa in de Grotestraat in Kotem was toch wel dicht zeker vorige woensdag en bijgevolg was er bij wijze van uitzondering voldoende plaats vrij op de parking. Ieder nadeel heeft zijn voordeel, nietwaar! Om kwart voor twee kwamen de eerste wandelaars aangereden en een kwartier later waren we met z’n dertienen, een aantal waarmee we best tevreden zijn in de maand november. 


Er stond een stevige wind bij de start en het streefgetal was bereikt; dus besloten we om niet langer te wachten op eventuele laatkomers. Stipt om twee uur gingen we op pad. Links van ons dreven donkere wolken langs ons heen, rechts was het al niet beter en wij ertussenin hadden wel degelijk een vrolijk herfstzonnetje boven onze hoofden. Dat feestje duurde echter niet lang. Aan de afslag bij het kapelletje kregen we een onvervalste novemberbui over ons heen. Schuilen ging niet meer. Er moest dus op een andere manier heil gezocht worden.  Ik had vooraf genoeg voorzienigheid aan de dag gelegd om de nog halfvolle fles jenever van vorige maand in Hasselt in de rugzak te stoppen. De regen aan het kapelletje was het geschikte moment om de toverdrank boven te halen.  En toen de druppel goed en wel in de man was, hield het op met regenen. Of was het misschien dat we de regen niet meer voelden?




In ieder geval schoven de wolken voorbij en even later kwam de zon er weer door. Toen we onze wandeling afgerond hadden, stonden we natuurlijk opnieuw voor een gesloten café wat leidde tot een gezamenlijk overleg wat er moest gebeuren, want een SamanaWIL-wandeling zonder afsluitende drink is niet echt af. 



Iedere andere drankgelegenheid was te ver af en dus kwam de noodoplossing weer uit mijn rugzak.  Met mijn jeneverglaasjes van 2 centiliter en een fles van 1 liter kan ik zonder te morsen mathematisch 50 mensen bedienen. Resultaat? Vandaag is mijn fles nog niet leeg. Misschien doe ik er nog iets mee in december. Hou het in het oog. 


       

       

Volgende afspraak is in het Hageven in Pelt op woensdag 14 december. Dat is meteen de eerste wandeling van een reeks in het teken van De Warmste Week.  In december willen we geld inzamelen voor het goede doel en dat is dit jaar kansarmoede. 



Omdat we niet genoeg kunnen herhalen wat we van plan zijn, doe ik het hier alvast nog een keer. Na
Pelt zijn we op donderdag 15 december in Alden Biesen Bilzen, op vrijdag 16 december aan de Zwevende Kapel van Helshoven, op zaterdag 17 december in het Molenvijverpark in Genk, op maandag 19 december aan Be-Mine in Beringen en ten slotte op dinsdag 20 december in Hasselt met als hoogtepunt De-Warmste-Week-acties van de VRT in het Stadspark. Deelname is minimum 5 € per persoon per wandeling. Je krijgt er een pakketje met versnaperingen voor én je krijgt het er warm van. 




We willen in december méér volk dan bij de standaard SamanaWIL-wandelingen en dat iedere dag opnieuw.  Zorg dus dat je iemand meebrengt, dat je het verder vertelt, dat heel Limburg het weet. Iedereen is welkom.

 

Om je aan te melden heeft Samana Limburg een evenement gepubliceerd op Facebookhttps://www.facebook.com/events/1557262324727082/ of je doet het rechtstreeks bij Samana Limburg per e-mail : limburg@samana.be of 011 28 02 50

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoe was 't in Koersel?

Je moet soms een beetje geluk hebben. Alleen maar je best doen is niet altijd genoeg. Vraag dat maar aan Romelu Lukaku .   Wel, vorige woens...