06 november 2022

De Warmste Week

Het zou ondertussen wel duidelijk moeten zijn dat we volgende woensdag 9 november met SamanaWIL gaan wandelen langs de Maas in Kotem, een gehucht van Maasmechelen.

We kijken ernaar uit. Toch mogen we niet vergeten dat het al november is. Ik geloof niet dat er nog iemand in T-shirt gaat wandelen zoals dat nog het geval was in Hasselt in oktober.

Het wordt 15 °C, mogelijk bij momenten een spatje regen en 4 Beaufort, wat behoorlijk veel wind is in dat open terrein. Dat zal ons natuurlijk niet tegenhouden. Misschien moeten we méér rekening houden met mogelijk een kort strookje modder; dus niet de zondagse schoenen aan alstublieft. Een warme jas en een regenscherm horen eveneens bij de sfeer van november.

 


En zo kom ik via een omweg tot de eigenlijke bedoeling van deze blogpost: De Warmste Week in december. 

SamanaWIL heeft na Kotem volgende woensdag nog één wandeling gepland in het Hageven in Pelt. Dat is dan om precies te zijn op woensdag 14 december. 


Hageven Pelt
 

Nu heeft Samana Limburg in al haar enthousiasme het idee opgevat om deel te nemen aan De Warmste Week, de jaarlijkse solidariteitsactie van de VRT, die dit jaar georganiseerd wordt net voor Kerstmis met als thema Kansarmoede. Hasselt is uitgekozen als standplaats, van waar Studio Brussel en MNM zullen uitzenden en waar de acties van het hele land becommentarieerd worden. 


Door het thema Kansarmoede en de locatie Hasselt is het niet vreemd dat Samana Limburg zich aangesproken voelt. Iets méér verrassend was toch dat SamanaWIL uitgekozen werd om geld in te zamelen voor het goede doel. En dus werd beslist dat onze wandelingen hier uitstekend geschikt voor waren. Maar omdat we op dinsdag 20 december niet met lege handen op het podium willen staan in Hasselt, beginnen we er iets vroeger aan dan de eigenlijke Warmste Week


              Alden Biesen                                                Zwevende Kapel Helshoven

Het Hageven in Pelt op woensdag 14 december wordt zodoende de eerste wandeling voor onze eigen Warmste Week. En daarna volgen nog bijna dagelijks andere wandelingen in de rest van de provincie. We gaan als het ware de toppers van het voorbije seizoen nog eens overdoen in één week. Zo zijn we op donderdag 15 december in Alden Biezen, op vrijdag 16 december aan de zwevende kapel van Helshoven, zaterdag 17 december krijg je een avant-première uit het programma van het komende jaar, het Molenvijverpark in Genk, maandag 19 december zijn we in Be-Mine Beringen en de apotheose is uiteraard op dinsdag 20 december in Hasselt waarbij we iets langer in het stadspark zullen vertoeven, omdat dat op dat ogenblik ‘the place to be’ is voor De Warmste Week


        Molenvijverpark Genk                                        Be-Mine Beringen

Wat wij dus willen is veel volk en veel geld. Wie meewandelt krijgt voor 5 € een natje en een droogje maar we hebben er geen probleem mee als je twee of méér pakketjes koopt. Het is uitzonderlijk zelfs mogelijk om gewoon een zakje met lekkers te kopen zonder mee te wandelen, maar dat is een beetje tegen onze natuur. En het is uiteraard niet verboden om aan meerdere wandelingen of zelfs allemaal deel te nemen, maar voor alle duidelijkheid: de prijs is wel per wandeling. 


Kapermolenpark Hasselt 

Ik denk dat jullie het wel begrepen hebben. Zelfs als je dit jaar maar één wandeling doet, laat het dan één van deze tijdens de Warmste Week zijn. En nog iets: als SamanaWIL het heeft over wandelen, dan bedoelen we evenzeer rolstoelrijden. 

 

Méér dan ooit is het belangrijk van zo veel mogelijk ruchtbaarheid hieraan te geven en vooraf in te schrijven. Dat doe je dit keer best rechtstreeks bij Samana Limburg. Je leest er méér over op deze Facebookpagina:

 https://www.facebook.com/SamanaLimburg

1 opmerking:

  1. Annelies Wijnants07 november, 2022 11:37

    Bedankt Michel om onze actie zo mooi in de picture te zetten. :-) Wij kijken uit naar de vele deelnames !!

    BeantwoordenVerwijderen

Hoe was 't in Koersel?

Je moet soms een beetje geluk hebben. Alleen maar je best doen is niet altijd genoeg. Vraag dat maar aan Romelu Lukaku .   Wel, vorige woens...