07 augustus 2022

Alles klaar voor de Molenwandeling in Pelt!

Volgende woensdag staat het weer te gebeuren: de SamanaWIL-wandeling van de maand augustus 2022 gaat door in Overpelt.  De voorbije weken hebben we je al verteld dat de Molenwandeling gaat over molens en wandelen… of had je wat anders verwacht? Maar daar blijft het niet bij! We komen ook voorbij een vijver met op een soort eiland werk van kunstenaar Will Beckers: "Terug naar de wortels". Als je het ziet, weet je waarom. 

En onderweg krijg je poëzie van de plaatselijke dorpsdichter op je bord. Tenslotte lopen (of rollen) we ook nog eens door een bos en langs een “Urnenveld”. Ik ben zelf benieuwd wat ik daar mag verwachten. En dat allemaal in 4,5 kilometer. 



Het is wel mogelijk dat rolstoelrijders een kort stukje een ander pad volgen, omdat het (soms) oneffen terrein het misschien niet toelaat om overal vlot door te komen.
 

 

De ervaring van de voorbije wandelingen leert ons wat we zeker niet willen missen, en dat is de brasserie op het einde van de wandeling. Het wordt niet hard zoeken! In de Wedelse Molen zelf kunnen we terecht voor een natje en een droogje en als ik het goed begrepen heb, kunnen we onder de parasols op het terras plaatsnemen. Wat wil je nog méér? Veel zon? Géén regen? Ook dat is voorzien!




 

De afstand ken je al. De rest van de praktische gegevens volgt hier:


Startplaats: Wedelse molen, Breugelweg 250, 3900 Overpelt

GPS vertrekpunt: 51.181548 /  5.436661

Parking aan weerszijden van de Molen.

Openbaar vervoer: De Lijn, lijn 33, halte Sint-Oda (op ongeveer 250 m)

Starttijd: 14u00

We hebben nog één dringende vraag: meld het kort nog even op dit e-mailadres dat je meekomt: samanawil2022@gmail.com  , gewoon je naam en ‘ik zal er zijn’ of iets dergelijks en dit liefst vandaag nog of anders uiterlijk dinsdagavond 9 augustus.  

Bellen mag ook: 0473 48 00 91 (Valère) of 0468 03 51 36 (Michel) 

 Dan weten we hoeveel volk we mogen aanmelden in de molen. 

Het SamanaWIL-team is er klaar voor. Hopelijk jullie ook! 


Tot woensdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoe was 't in Koersel?

Je moet soms een beetje geluk hebben. Alleen maar je best doen is niet altijd genoeg. Vraag dat maar aan Romelu Lukaku .   Wel, vorige woens...