13 juli 2022

Hoe is't geweest in Alden Biesen?

Angstaanjagende voorspellingen waren er gedaan voor de wandeling van SamanaWIL in Alden Biesen vorige woensdag: hittegolf, bergop en bergaf, gravel, kasseien, … het leek wel een zware bergetappe onder tropische temperaturen in de Ronde van Frankrijk. En dus was het afwachten hoe de opkomst zou zijn en of de omstandigheden wel zo erg waren als gevreesd. 


Wel, het werd 30°C met een lichte wind en lichte bewolking; het ging nog even fel bergop en bergaf als bij de parkoersverkenning in januari en de gravel en kasseien lagen ook nog op dezelfde plaats. Het bleek al snel dat dit best meeviel. Uit bezorgdheid hadden we dit keer gedacht aan een flesje water voor iedere deelnemer, maar uiteindelijk is dat niet nodig gebleken. Iedereen had zelf gezorgd voor voldoende drank en bescherming tegen de zon.




Waar we eerst dachten dat er slechts een handvol deelnemers zou opdagen, zagen we toch steeds meer bekende gezichten toestromen op de parkeerplaats voor Alden Biesen, zodat we stipt op tijd konden starten met dertien deelnemers wat dicht bij ons maximum streefgetal is. Per slot van rekening moeten we op het einde van de wandeling ook nog een plaatsje vinden op een terras en dat gaat zo maar niet met dertig of veertig. 




De Engelse tuin was nu helemaal in bloei en vanaf het Apostelhuis was het uitzicht op het domein helemaal ingenomen door het groen van de bomen en de weiden. Dat was in januari even anders. Toen keek je ongestoord op het indrukwekkende gebouwencomplex een eindje lager: een serieuze reden om Alden Biesen in verschillende jaargetijden te beleven. 


De verkavelingswegen achter het kasteeldomein waren ook al een goeie promotor voor Haspengouw: graanvelden, bietenvelden en maisvelden waren bijna klaar voor de oogst. Als je niet begrijpt waarom Haspengouw soms het ‘Toscane van Limburg’ genoemd wordt, dan weet je het wel na deze doortocht.




En om af te sluiten was er het obligate “terrasje”. Het zomerterras op het binnenplein had enkel nog hoge tafels vrij en dat past minder voor mensen in een rolstoel. 


Dus werd er geopteerd voor de recent heropende brasserie aan de ingangspoort. Leuke dat er keuze is. Ik wil hopen dat alle volgende wandelingen even vlot verlopen, te beginnen met de Molenwandeling in Overpelt in augustus. Je bent van harte welkom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoe was 't in Koersel?

Je moet soms een beetje geluk hebben. Alleen maar je best doen is niet altijd genoeg. Vraag dat maar aan Romelu Lukaku .   Wel, vorige woens...