10 juli 2022

De Landcommanderij Alden Biesen



Aanstaande woensdag zijn we toe aan de wandeling van de maand juli voor mensen die wat moeilijker te been zijn of permanent een beroep moeten doen op hulpmiddelen om zich te verplaatsen. SamanaWIL is er zonder uitzondering ook voor alle mobiele mensen die nood hebben aan een ontmoeting met anderen, want het babbelen is minstens even belangrijk als het wandelen zelf. Dus zijn mantelzorgers en sympathisanten evenzeer welkom.

 

We verzamelen om 14u00 aan het verzamelpunt op de parkeerplaats van de Landcommanderij Alden Biesen, Kasteelstraat 6 te Bilzen. Het traject zal stijgen en dalen, veel plat is er niet bij: ongeveer 35 hoogtemeters.  We kunnen de afstand aanpassen aan de wandelaars en de (weers)omstandigheden: 3,5 km of 4,5 km over gravel, verharde veldwegen en ook enkele stukjes kassei. Volgens de huidige voorspellingen zal je je paraplu kunnen thuislaten en is een petje en zonnebrandspul met hoge beschermingsfactor zeer aangeraden. 

 


We wandelen door de Engelse tuin, wie wil gaat langs het vlonderpad, voorbij het Apostelhuis, de voormalige hoofdingang van de landcommanderij, en via de achterliggende velden keren we terug naar de Kasteelstraat



Wie de Landcommanderij Alden Biesen nog nooit bezocht heeft, moet absoluut langs de binnenpleinen. Er is altijd iets te doen, vooral in de zomer. Als je even de Tour de France kunt missen, ben je zeker te vinden voor de fototentoonstelling over de ‘Tour d’Afrique’! 



Het zomerterras is in juli open van woensdag tot zondag tussen 11u00 en 18u00. Dat komt goed uit voor de ‘nabespreking’ van onze wandeling! 



 

Vertel het verder, verspreid de boodschap, geef ons een duimpje omhoog op Facebook, schrijf nu in: samanawil2022@gmail.com … en breng iemand mee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoe was 't in Koersel?

Je moet soms een beetje geluk hebben. Alleen maar je best doen is niet altijd genoeg. Vraag dat maar aan Romelu Lukaku .   Wel, vorige woens...