19 juni 2022

Hoe is 't geweest in Halen?

Vorige woensdag is de wandeling van SamanaWIL van de maand juni in de beste omstandigheden doorgegaan. De zon scheen in volle glorie, de Helmen lagen er nog altijd te schitteren, en de opkomst was boven de verwachting. Hoewel we de dagen voordien natuurlijk wel al een vermoeden hadden van het aantal deelnemers, was het toch steeds afwachten wie er de dag zelf zou opdagen op het marktplein van Halen. 


Wandelbegeleider Adriën was net begonnen aan zijn inleidende speech toen er een berichtje kwam van Veronica, onze promotor van SamanaWIL in Hasselt, “dat ze het niet ging halen in Halen”. Ze was nog in Brussel op het vertrekuur. Dat betekende uitgerekend één afwezige dus van al de vooraf aangemelde deelnemers. En vermits we precies aan haar moeten bewijzen wat we in petto hebben, blijft er nu niks anders over dan onszelf lof toe te zwaaien in deze blog.



Ons pelotonnetje bestond uit een perfecte mix van valide en minder mobiele mensen. Een deel kenden we al van de voorbije wandelingen of van de Samana-vakanties en enkelen waren compleet nieuw. Het parkoers dat Adriën voor ons had voorzien voldeed volledig aan onze doelstellingen: tussen de drie en de vijf kilometer lang, verharde ondergrond, zo goed als plat, ook nog iets te zien onderweg en een terrasje op het einde. 



                       


Maar daar bleef het niet bij. Ik denk dat er een nieuwe gewoonte ontstaan is deze week: Net zoals vorige maand aan de zwevende kapel in Helshoven was er gezorgd voor een drankje bij het keerpunt van de wandeling en dat waren dus nu de Zilveren Helmen van Halen



Maar! Om ons aangenaam te verrassen was Adriën uitermate bij de pinken geweest om niet zo maar witte wijn en fruitsap boven te halen. Die waren dit keer warempel koel gehouden in een frigobox! Je moet er maar aan denken op voorhand! Wat moeten we nog verzinnen om dit te overtreffen of zelfs te evenaren? Ik weet het niet!




In juli gaan we naar Alden Biesen, één van de speerpunten van het Limburgs toerisme in de buurt van Bilzen. Onze eerste wandelkandidate heeft zich al opgegeven. Ze heet Veronica. We zijn benieuwd. En natuurlijk verwachten we jullie ook. 


Vertel het verder en breng iemand mee. En blijf ons volgen op Facebook: https://www.facebook.com/groups/samanawil2022

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoe was 't in Koersel?

Je moet soms een beetje geluk hebben. Alleen maar je best doen is niet altijd genoeg. Vraag dat maar aan Romelu Lukaku .   Wel, vorige woens...