22 mei 2022

Een stukje Belgische geschiedenis in Halen

Vandaag komt de blogtekst van Adriën, de wandelbegeleider voor West-Limburg, die aan de beurt is in juni om de SamanaWIL wandeling te organiseren. Vermits het in Halen om een historische gebeurtenis gaat en wij vinden dat je toch een beetje moet weten waar het over gaat, krijg je hier een stukje Belgische geschiedenis en daarbij wat extra info over de wandeling zelf. Dit is een post uit zijn persoonlijke Facebookwall met foto’s en al:




 

“15 juni, weer een wandeling van Samana WIL. Een Zilveren Helmenwandeling.

In Halen is de Eerste Wereldoorlog niet ver weg. Straatnamen en monumenten verwijzen naar het gebeuren in 1914. De “Slag der Zilveren Helmen” vond plaats op 12 augustus 1914 op het grondgebied van het Limburgse stadje Halen. Dit laatste ruiterijgevecht op divisieniveau in West-Europa resulteerde in een overwinning voor de Belgische krijgsmacht, de enige die ze tijdens WO I op de Duitse troepen behaalde zonder hulp van de geallieerden. 





De wandeling is ongeveer 4 km lang, volledig toegankelijk voor scooters, rolwagens, handbikes of rollators. Vertrek op de Markt om 14 uur.


De wandeling is volledig gratis maar inschrijven is verplicht. Inschrijven via samanawil2022@gmail.com of 0468035136.”





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoe was 't in Koersel?

Je moet soms een beetje geluk hebben. Alleen maar je best doen is niet altijd genoeg. Vraag dat maar aan Romelu Lukaku .   Wel, vorige woens...