29 mei 2022

Die wandelingen van SamanaWIL! Ga ik dat wel kunnen?

 “Ga ik dat wel kunnen?” vragen sommigen zich af. Dat is natuurlijk een terechte vraag. De wandelbegeleiders van de SamanaWIL zijn er in ieder geval van overtuigd dat ‘heel veel kan’.

 


Bij het opmaken van de wandelingen zijn we uitgegaan van een aantal vereisten, die nodig zijn om heel in het bijzonder de mensen met beperkte mobiliteit toch op pad te krijgen. Een autoluw circuit van maximum 5 kilometer, niet te veel bergop, liefst verharde ondergrond of toch goed berijdbare weg met rolstoelen, en – niet te versmaden – een cafeetje of brasserie bij de aankomst of eventueel onderweg.  Liefst tonen we ook nog eens een typisch stukje Limburg. Dat kan zowel pure natuur zijn als een stad of een park, boomgaarden of jachtpaden langs waterwegen. 

Nu de eerste wandelingen achter de rug zijn, hebben we nog méér vertrouwen gekregen dat het allemaal goed te doen is en dat vertrouwen willen we bij je overbrengen. 

 

Wie ooit intens sport gedaan heeft of nog steeds doet, weet maar al te best dat conditie op zich slechts de helft van de slaagkansen garandeert. Heel veel hangt af van de mentale ingesteldheid. De benen én het hoofd moeten meewillen. Een rolstoelrijder zal dit misschien allemaal prietpraat vinden. Het is immers de duwer die de inspanning levert. SamanaWIL is er voor beiden. 


 

En weet je wat ook goed motiveert? Dat is in groep wandelen! Wielrenners en langeafstandslopers weten er alles van. In het peloton is het veel gemakkelijker fietsen of lopen dan helemaal alleen. En zonder grof te willen zijn, zal ik toch de vergelijking maken met kleuters die een wandeling maken met hun ouders. Na één kilometer vragen ze al: “Is het nog ver?” en na vijf kilometer zijn ze nog fitter dan papa en mama die hen heel de weg naar de meet gepraat hebben. 

 



Zo gaat dat met fitness en conditie. Blijf praten en de kilometers zijn onbeduidend. Maak het gezellig en het gaat vanzelf.


Probeer het maar eens uit bij onze volgende wandeling in Halen op 15 juni.

Je leest er alles over in onze Facebookgroep en geef ons een duimpje omhoog, vertel het verder, schrijf je in via samanawil2022@gmail.com of 0468035136 en breng iemand mee. Wij zullen er ook zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoe was 't in Koersel?

Je moet soms een beetje geluk hebben. Alleen maar je best doen is niet altijd genoeg. Vraag dat maar aan Romelu Lukaku .   Wel, vorige woens...