17 september 2023

Hoe was't in Diepenbeek?


De eerste dag na de late hittegolf van september, woensdag de 13e, was het verzamelen geblazen op de Kleine Parking van de Campus UHasselt in Diepenbeek. Er waren slechts twee mensen die zich op voorhand aangemeld hadden. Het was dus afwachten hoeveel volk er zou opdagen. Zoals verwacht was de Ginderoverstraat niet zo eenvoudig te vinden. De nieuwe aangelegde weg over de brug die van de Steenweg N2 naar de parking leidt, is nog onvindbaar op een niet-geüpdate GPS. Méérdere deelnemers lieten verstaan dat ze onderweg de weg hadden moeten vragen.  Uiteindelijk kwamen we toch weer aan 14 wandelaars, allemaal bekenden dit keer. 



Zoals altijd vertrokken we stipt om 14u00 voor onze wandeltocht van 6 kilometer

Geen idee of er nadien nog iemand te laat op de plaats van afspraak verschenen is! Met deze afstand was dit de langste wandeling van het jaar, wel helemaal plat en voor 70% over fiets- en wandelpaden. Zeker in het eerste gedeelte waren de fietsers dan ook uitermate aanwezig in de twee richtingen. Dat is nu éénmaal onvermijdelijk. Verharde wegen zijn in Vlaanderen niet gemaakt voor rolstoelen, maar wel voor fietsers, soms voor tractoren en wij maken er dankbaar gebruik van. Het gezamenlijk benutten van die paden gebeurt trouwens met wederzijdse verstandhouding en een vriendelijke goedendag.  



Het was een prima temperatuur voor de wandelaars, rond de 20°C al naargelang de zon scheen of de wolken ervoor zaten. Alleen wie in een rolstoel reed, kon een pulletje best gebruiken. 




Op de Campus was er al enige bedrijvigheid te bespeuren met rondleidingen van voornamelijk nieuwe buitenlandse studenten. De bestelwagen met drank was druk bezig met het bijvullen van de voorraadkelder van het cafetaria aan de Fitlink. De start van het nieuwe universitaire jaar zat er zichtbaar aan te komen.

Voor sommigen Aziatische en Afrikaanse studenten was de eerste les vandaag: leren fietsen en rechts rijden. 

Het cafetaria was voorbereid op onze komst en met onze veertien deelnemers konden we met een beetje goeie wil aan één grote tafel op het terras buiten onder een aangenaam nazomers zonnetje. Dat is een leuke manier om de dag af te sluiten. 



De afspraken werden gemaakt voor de volgende wandeling, namelijk Gerhagen Tessenderlo op 11 oktober. Voor wie er dit keer niet bij was, hier het adres: Taverne Bosrand, Zavelberg 12/A in 3980 Tessenderlo. Dat krijg je nog wel enkele malen te horen of te lezen.


 

Als je als één van de eersten het programma van volgend jaar wil kennen, raad ik je aan om er in Gerhagen bij te zijn.

Geniet nu nog even van de nazomer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoe was 't in Koersel?

Je moet soms een beetje geluk hebben. Alleen maar je best doen is niet altijd genoeg. Vraag dat maar aan Romelu Lukaku .   Wel, vorige woens...