02 oktober 2022

Parkeren in Hasselt

Over de wandeling van SamanaWIL op 12 oktober in Hasselt is nog niet alles gezegd. We hadden de voorbije dagen inderdaad nog enig voorbehoud over de startplaats. In de rest van de provincie is dat iets eenvoudiger gebleken dan in de hoofdstad. Meestal hebben we voor het vertrek van de wandeling gewoon een adres nodig en klaar is kees.


In
Hasselt is een A4-tje net groot genoeg om het uit te leggen.

Onze startplaats moet immers voldoen aan een paar voorwaarden, zoals er zijn: (liefst) gratis en voor méér dan 2 uur, genoeg lege plaatsen ter beschikking, goed bereikbaar zodat iedereen er vlot kan komen, en er moet een cafeetje, brasserie of drankgelegenheid in de onmiddellijke omgeving zijn om na afloop toch nog even te kunnen ‘nabespreken’.

 

We moeten toegeven dat Hasselt zijn uiterste best doet om parkeergelegenheid te voorzien in de rand van de stad en pendelbussen om naar het centrum te gaan.  De ondergrondse parkings in het centrum zijn natuurlijk peperduur en ook de reuzegrote parking op en onder het Dusartplein kost geld. Voorlopig is de parking achter het Cultureel Centrum nog gratis, maar bijna altijd vol. Eén wagen vindt er met enig geduld nog wel plaats, maar als er meerdere moeten samenkomen is een woensdagnamiddag een garantie voor mislukking of op zijn minst veel vertraging. 

Gratis parkeren kan wel nog onder het viaduct van de spoorlijn naar Bilzen en Tongeren, maar dat voldoet niet aan onze voorwaarden; onder andere, een café is ver te zoeken. De opties slinken zienderogen.  

 

Ondertussen is de maand oktober begonnen en in elf dagen is het zo ver! Er moeten dus knopen doorgehakt worden. En het verdict is gevallen. Het wordt de parkeerstrook langs de Koning Boudewijnlaan. Alleen moeten we het nu nog uitgelegd krijgen.

 

Onze afspraakplaats vind je zo: als je op de grote ring (Gouverneur Verwilghensingel) vanuit het noorden aangereden komt en Plopsa Indoor ziet, dan draai je rechtsaf naar het centrum. Als je vanuit het zuiden komt en je ziet Plopsa Indoor, dan is het tijd om links in te voegen. En wie via de Campus UHasselt en Kinepolis op het kruispunt komt, steekt gewoon de Grote Ring over. Simpel toch, niet?

 

Op de Koning Boudewijnlaan rij je VOORBIJ de verkeerslichten en de pendelbushaltes van de Lijn naar het centrum.  Links heb je een heel lange parkeerstrook, die voller en voller wordt naarmate je het centrum nadert. 

Ter hoogte van de voormalige brandweerparking PXL aan je linkerkant, die tegenwoordig tijdens de week gesloten is, kan je rechtsomkeer maken om de parkeerstrook op te rijden. Parkeren doe je dan best ter hoogte van de watertoren van De Watergroep. Wij staan daar aan de overkant bij de pendelbussen. 



Voor alle duidelijkheid voor wie ‘Parking Koning Boudewijnlaan’ op Google Maps opzoekt! We bedoelen NIET de parking in aanbouw aan de rechterkant van de rijrichting aan de verkeerslichten tegenover de Voorstraat.  

Als je wil weten waarom we gekozen hebben voor die parkeerplaats, kom dan naar de wandeling en het zal je allemaal duidelijk worden. 

En tenslotte nog één belangrijk detail: We vertrekken om 14u00. Hasselt heeft gezorgd voor een fleurige ontvangst. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoe was 't in Koersel?

Je moet soms een beetje geluk hebben. Alleen maar je best doen is niet altijd genoeg. Vraag dat maar aan Romelu Lukaku .   Wel, vorige woens...