11 mei 2022

De Zilveren Helmen in Halen, het Zwarte Woud en Santiago de Compostela

Vanaf nu concentreren we ons op de volgende wandeling van SamanaWIL: de Zilveren Helmen in Halen. En tegelijkertijd wil ik een beetje publiciteit maken voor een paar andere bestemmingen waar je al lang van droomt, maar die je nooit alleen hebt durven aanpakken: het Duitse Zwarte Woud  en de Spaanse Camino de Santiago de Compostela. 


                                Zwarte Woud                            Zilveren Helmen Halen


Camino de Santiago de Compostela


Het zit zo:

Halen ligt in West-Limburg en dat is het werkdomein van Adriën, de wandelbegeleider voor die regio. Adriën is al jaren de Samana-begeleider van de tocht langs de Camino de Santiago in Noord-Spanje.

"Kan dat met mensen die iets moeilijker te been zijn?" vraag je je af. Zijn antwoord is steevast: Yes, we can!

De Camino gaat door in oktober en als je nog meewil, is het tijd om nu in te schrijven. Vamos, chicos!

 

Adriën had van Samana ook de wandelvakantie in Bad Peterstal in het Zwarte Woud toebedeeld gekregen. Die staat gepland voor augustus. 


Hij heeft mij onlangs gevraagd of ik het zag zitten om dat over te nemen en na een kort beraad heb ik geantwoord: ‘Wir schaffen das’. 





De beide wandelvakanties vind je op pagina’s 40 en 41 onder de rubriek ‘Sportieve Vakanties’ in de ‘rode’ brochure van Samana. 


Misschien zijn de Zilveren Helmen in Halen op 15 juni aanstaande een goed moment om eens te polsen of die dit iets voor jou is. Adriën en ik, we zullen er beide zijn.



Verspreid de boodschap, vertel het verder, geef ons een duimpje omhoog op Facebook en vooral… schrijf in. Zodra er voldoende deelnemers zijn, gaat het zeker door.

6 opmerkingen:

  1. Ingeschreven als vrijwilliger voor Santiago, maar sta op de wachtlijst.
    Zwarte Woud kan helaas niet, ben dan op zeilvakantie met Samana.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Graag inschrijven als vrijwilliger voor Santiago, de commissie.
    Gaat dat lukken? Ver wandelen?
    Ik heb 2 nieuwe knieprothesen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Commissie is fout, compostella bedoeld

      Verwijderen
    2. SamanaWIL kan alleen maar spreken over de wandelingen die wij in Limburg doen. Adrien is weliswaar de vrijwillige begeleider voor Santiago de C. en kan je misschien zeggen hoe fit je moet zijn om mee te doen, maar hij beslist niet wie mee kan en wie niet. Deze vakantie wordt geregeld door Samana Nationaal en dat zijn betaalde krachten.

      Verwijderen
  3. Sorry commissie is compostella

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoe kan ik adrien bereiken? Met mail of telefonisch?

    BeantwoordenVerwijderen

Hoe was 't in Koersel?

Je moet soms een beetje geluk hebben. Alleen maar je best doen is niet altijd genoeg. Vraag dat maar aan Romelu Lukaku .   Wel, vorige woens...