06 maart 2022

't Is bijna zo ver: de eerste wandeling!


’t is bijna zo vér! Volgende woensdag gaat onze eerste wandeling van start in het domein Bovy in Bolderberg. Wie ingeschreven is, heeft al specifieke info gekregen over wat, waar en wanneer.

Maar we vinden het toch ook nuttig om wat algemene wetenswaardigheden te publiceren over het domein. En daarvoor hebben we de vrijheid genomen om tekst van de website van Bolderberg letterlijk over te nemen. We kunnen het immers zelf niet beter zeggen. 

https://www.bolderberg.be/nl/domein-bovy



Domein Bovy is een parel, groots in zijn eenvoud. In het uitgestrekte wandelpark van 34 ha geniet je volop van de natuur en verwen je je smaakpapillen in een sfeervolle bistro of op een zonovergoten terras. Gelegen binnen De Wijers, is dit een streek met een rijke culturele geschiedenis. Zo gaat de historiek van Domein Bovy terug tot in 1134. De graaf van Loon stichtte toen de Norbertijnenabdij in Averbode. Twintig jaar later schonk hij aan de abdij een landgoed van 27 ha in Bolderberg. De witheren bouwden er een prachtige vierkantshoeve.

Op het binnenplein is er een pad aangelegd dat volledig rolstoeltoegankelijk is en in de picknickweide hebben we gezorgd voor een rolstoelvriendelijke picknickbank. De bedoeling is om op termijn ook een rolstoeltoegankelijke wandellus aan te bieden. “


Het wordt prima wandelweer volgende woensdag. Aan alle deelnemers wensen we een aangename, deugddoende tocht. Laat ons weten hoe het geweest is. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoe was 't in Koersel?

Je moet soms een beetje geluk hebben. Alleen maar je best doen is niet altijd genoeg. Vraag dat maar aan Romelu Lukaku .   Wel, vorige woens...