21 februari 2022


 

Bij Samana Regio Limburg is het niet de gewoonte om bij de pakken te blijven zitten en gewoon te wachten tot er weer eens iets gebeurt. Het meest recente  idee dat eind 2021 ontsproten is in de burelen in Hasselt, heeft geleid tot een nieuw project dat SamanaWIL heet en dat staat voor Samana Wandelt In Limburg. Maar eerst een woordje over Samana zelf.

Samana werkt onder de hoede van de Christelijke Mutualiteiten en is er voor mensen met een chronische ziekte of één of andere fysieke of mentale beperking én uiteraard ook voor hun mantelzorgers. Het voornaamste doel zou je kunnen samenvatten in één woord: 'Ontmoeting'Op allerlei manieren kan je mensen samenbrengen die om één of andere reden dreigen geïsoleerd te geraken: via belangenbehartiging, infosessies, cursussen, huisbezoeken, vakanties, projecten,...

Enkele enthousiaste vrijwilligers van de vakantiewerking van Samana Limburg zijn nu aan de slag gegaan en hebben SamanaWIL opgestart, zeg maar het wandelclubje voor iedereen die niet meteen terecht kan bij een "gewone" wandelvereniging, omdat hij of zij een bepaalde beperking heeft. 

SamanaWIL heeft ondertussen een jaarplanning opgesteld, foldertjes laten drukken, een Facebookpagina geopend, en is helemaal klaar om op 9 maart van start te gaan in het Domein Bovy te Bolderberg

De verkeersluwe paden en wegen zijn zo gekozen dat ze met rolstoelen, scooters, handbikes, en dergelijke, uitvoerbaar zijn en je toch op de meest comfortabele manier kan genieten van al het moois dat Limburg te bieden heeft. 

De trajecten zijn doorgaans 3 à 5 kilometer lang. De startplaats is gemakkelijk bereikbaar met de wagen, met voldoende parkeergelegenheid en uiteraard een café, brasserie of zomerbar bij aankomst. 

Daar gaat deze blog over.

Verspreid de boodschap, vertel het verder, kom regelmatig eens kijken naar nieuwe posts, geef ons een duimpje omhoog op Facebook, vraag info of schrijf meteen in.

Naam, voornaam, woonplaats, contactgegevens, rolstoelgebruiker (of niet), komt samen met iemand anders of alleen, dat zijn de dingen die we willen weten.

Ons e-mailadres is: samanawil2022@gmail.com

of telefonisch: 0468 035 136


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoe was 't in Koersel?

Je moet soms een beetje geluk hebben. Alleen maar je best doen is niet altijd genoeg. Vraag dat maar aan Romelu Lukaku .   Wel, vorige woens...