03 september 2023

Final Call november-december 2023


SamanaWIL is een lokaal Limburgs zijprojectje van Samana vzw met dezelfde doelstellingen en hetzelfde doelpubliek. We hebben de reisbrochure van Samana vzw opengeslagen en zijn dolenthousiast geworden van het aanbod. Iedere regio en Nationaal organiseren om de beurt een aantal vakanties. Per maand stellen we enkele nakende bestemmingen in de kijker met in de eerste plaats de groepsreizen georganiseerd door Samana afdeling Limburg.  Maar er is véél meer. Als je het volledige aanbod wil kennen, klik dan op deze link: https://mijn.samana.be/#/travels  En als je alsnog wil meegaan, dan is dit de ‘final call’. 

 

Over de Lourdesbedevaart heb ik het al gehad in de vorige Final Call. Daarom kijken we meteen wat er nog kan in november en december.


In november gaat Samana Vlaams-Brabant naar Zuid-Afrika en SenegalSamana Nationaal gaat naar de Sahara in Marokko, … en wat doet regio Limburg?





Van 11 tot 18 november kan je naar Djerba, Tunesië. Terwijl Vlaanderen de eerste vrieskou ervaart, wil Samana bij voorkeur bestemmingen met temperaturen boven de 20°C en gaat dus naar Afrika

 

En ten slotte is er nog december, de Kerstmaand.  De Final Call, zeg maar je laatste kans, om nog in 2023 naar Ter Duinen te gaan. Met regio Limburg is dat van 8 tot 15 december. Het thema is “Kerst aan het strand”. Voor velen onder jullie is een verblijf in Ter Duinen gewoon thuiskomen. 



Als je denkt dat het te hard gaat waaien aan de kust in december, dan kan je het jaar feestelijk afsluiten met Samana Limburg in het Zorgverblijf Hooidonk. Dat loopt van 1 tot 8 december.

 


Of misschien toch op Nieuwjaarsdag op de rug van een kameel in de Sahara? Zo heb je nog eens iets om te vertellen thuis. Probeer dan Samana Nationaal. Je kan naar Marokko van 30 december tot 8 januari.  

 


Ook voor SamanaWIL loopt het seizoen op zijn einde. Op 15 november is Noord-Limburg nog eens aan de beurt. Na het Kattenbos in augustus wandelen we dit keer aan de Beverdijk in Hamont-Achel. Om in stijl af te sluiten gaan we in december naar het pronkstuk van het Limburgse toerisme, Bokrijk. Op 13 december wandelen we rond het domein en door het water.

 


Na Bokrijk gaat de winterpauze in. Daarom is het nu tijd om te denken aan volgend jaar. De SamanaWIL-flyer met het aanbod aan wandelingen voor 2024 zal voor het eerst verdeeld worden tijdens de wandeling van Gerhagen in Tessenderlo op 11 oktober. Hij zal geleidelijk aan ook ter beschikking zijn in de verschillende Samana-afdelingen in Limburg. En uiteraard zal je ook op de Facebook-pagina van SamanaWIL en de blog tussen nu en het einde van het jaar méér dan eens iets lezen over onze plannen voor 2024. 

Eén eerste tipje van de sluier misschien al? Op woensdag 13 maart gaan we van start in natuurgebied De Kevie in Tongeren. 

 


 

Op reis: limburg@samana.be

Op wandel: Samanawil2022@telenet.be of https://forms.gle/kALxTHoXjNNZpXMB6

 

Dit was de laatste ‘Final call’ van 2023.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoe was 't in Koersel?

Je moet soms een beetje geluk hebben. Alleen maar je best doen is niet altijd genoeg. Vraag dat maar aan Romelu Lukaku .   Wel, vorige woens...