20 maart 2022

We gaan wandelen en we nemen mee...

 Op 2 maart lanceerden we onze eerste fotoreeks met de vraag welke voorwerpen absoluut essentieel waren om in Limburg met een gerust gevoel een wandeling aan te vatten. 

Het was voor ons een aangename verrassing om te zien hoeveel respons er kwam. Aan de hand van de antwoorden konden we afleiden dat drie voorwerpen onontbeerlijk geacht werden voor een goede wandeltocht.




Om te beginnen verrassend genoeg op plaats drie de GSM! Je kan je afvragen wat er essentieel is aan een mobiele telefoon als je gaat wandelen, maar blijkbaar is dat de tijd waarin we leven.

We moeten op ieder ogenblik bereikbaar zijn en anderen kunnen bereiken, we willen alles wat we onderweg zien op foto bewaren, we willen weten hoe ver het nog is en welke afstand we al achter de rug hebben, we willen zeker onze weg terugvinden en op ieder ogenblik checken of we nog tijd genoeg over hebben om de volgende regenbui te vermijden. Als we weer thuis zijn of zelfs iets eerder, willen we onze belevenis met iedereen delen op social media. Zo is het leven in de 21e eeuw. Ik doe het ook en wie ben ik om daar kritiek op te geven. Dus een gerechtvaardigde score voor de GSM.


 

Op nummer twee, maar eigenlijk ex aequo met de vorige, was de drinkbus! Hier zou ik zelf niet meteen aan denken, omdat de afstanden en wandeltijden bij SamanaWIL relatief kort zijn en er altijd een cafeetje lonkt op het einde van de tocht. Maar misschien zijn de personen die hiervoor gekozen hebben, wel fervente langeafstandswandelaars, schuwen ze geen extreme weersomstandigheden en zijn ze onderweg in alle seizoenen.   

 

Over het weer gesproken, dat is blijkbaar slechts een onbelangrijk issue. Het regenjasje, het regenscherm, de zonnebril en de pet halen de top drie niet.


 

En dan op nummer één, het belangrijkste object voor een geslaagde wandeling: de wandelschoen. Je kan natuurlijk pech hebben met het weer en onderkoeld of doornat naar huis gaan, je kan verloren lopen of voor een tijdelijke onoverkomelijke hindernis staan, waardoor je kilometers extra moeten afleggen, ook erg is dat het café onderweg precies bij jouw doortocht zijn sluitingsdag heeft, … Niet fijn, maar het kan gebeuren en dan heb je nadien een heroïsch verhaal bij je vrienden over wat je is overkomen.


Maar wat je niet wil, is vertellen dat je wandeling verknoeid werd door slecht schoeisel. Daarom staat de wandelschoen op nummer één. Voor een wandeling met SamanaWIL heb je geen zware bergschoenen nodig en teenslippers zijn ook niet meteen aangewezen. Een goed sluitende waterdichte en goed ingelopen stapschoen is al wat je nodig hebt. Het is de logica zelve. Het is alles wat ik hierover kan zeggen. 

 

Om te eindigen in het gepaste thema, nog een quote van bokslegende Mohammed Ali:

“Niet de berg die je beklimt put je uit, maar dat steentje in je schoen”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hoe was 't in Koersel?

Je moet soms een beetje geluk hebben. Alleen maar je best doen is niet altijd genoeg. Vraag dat maar aan Romelu Lukaku .   Wel, vorige woens...